SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  savjetovanja

  digitalna pristupacnost mg

  eu2024 2

  izbori parlament 2024

  logo png

  1mg ploca

  mg ploca3 ispravak

  mg ploca projekt kliziste groblje

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  Od 01. siječnja 2023. godine pomoć za opremu novorođenčeta povećana je na 400 EUR po novorođenom djetetu

  novorođenčeKroz sustav obiteljskih potpora koje imaju za prioritetan cilj osnaživanje obitelji u podizanju djece, Općina Marija Gorica od lipnja 2007. godine u svom proračunu osigurava sredstva za isplatu jednokratnih novčanih pomoći za opremu novorođenog djeteta.

  Nizom aktivnosti nastoji se unaprijediti i proširiti sustav obiteljskih potpora i stvoriti pretpostavke za kvalitetan obiteljski život i kvalitetno roditeljstvo (od rekonstrukcije i prenamjene DVD-a Trstenik u prostor za Dječji vrtić, sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću, financiranje produženog boravka za učenike u OŠ Ante Kovačića, sufinanciranja nabave dopunskih nastavnih sredstava, sufinanciranja nabave školskih papuča, sufinanciranje prehrane učenika, nagrađivanja učenika, sufinanciranje škole u prirodi i maturalnog putovanja učenicima OŠ Ante Kovačića, sufinanciranja javnog prijevoza za učenike i studente, darivanje obitelji s troje i više maloljetne djece provodom Božićnih blagdana, podjela poklon paketa djeci predškolske i osnovnoškolske dobi) te cijeli niz aktivnosti za djecu i mlade, odnosno mjere usmjerene ka vođenju aktivne populacijske politike na razini Općine Marija Gorica.

  Jedna od mjera koja pomaže obiteljima neposredno po rođenju djeteta je dodjela pomoći za opremu novorođenčeta, čiji se iznos od 01.01.2023. godine povećava na 400 EUR (3.013,80 kuna) po novorođenom djetetu. Dosadašnji iznos pomoći za opremu novorođenog djeteta prema Odluci o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na novčanu pomoć (Službeni glasnik Općine Marija Gorica broj 155) iznosio je 2.000,00 kn (265,45 EUR).

  Iznosi novčane pomoći ovise o fiskalnim mogućnostima Općine Marija Gorica.

  Temeljem sklopljenog Sporazuma između Ministarstva pravosuđa i uprave i Općine Marija Gorica, od srpnja 2021. godine, omogućeno je roditeljima podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta prilikom prijave rođenja djeteta u nadležnom matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

  Prednost ovakvog načina podnošenja zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete je što roditelji više neće morati dolaziti osobno ili poštom dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e - Građani kroz uslugu e - Novorođenče.

  GFUK KAJ JE LJUBAV

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2024

  pum2023 naslovnica

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.