SLUŽBENE STRANICE OPĆINE MARIJA GORICA

Tel: +385 (0)1 33 96 655 / E-mail: marija.gorica@email.t-com.hr

  savjetovanja

  digitalna pristupacnost mg

  eu2024 2

  izbori parlament 2024

  logo png

  1mg ploca

  mg ploca3 ispravak

  mg ploca projekt kliziste groblje

  zazeli

  informativna ploca goricki trg

  informativna ploca djecje igraliste marija gorica

  izbori lokalni 2021. logo

  logo parlamentarni izbori 2020

  Preventivni projekt Ravnateljstva policije i partnera „Dan kao san“

  Plakat za predstavu Blagdanski dan kao san page 0001
  Održavanje edukativne predstave „Blagdanski dan kao san“ povodom Međunarodnog dana solidarnosti
  CILJANA SKUPINA: Osobe starije životne dobi
  PARTNERI: Nastavni zavod za javno zdravstvo
  Ovaj edukativno-preventivni program ima za cilj senzibilizirati građane o sigurnosnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu i važnosti samozaštitnog ponašanja kako ne bi postali mete raznih prevaranta ili žrtve različitih kaznenih djela. Ujedno, ovim programom progovara se i o drugim svakodnevnim životnim rizicima koji se tiču sigurnosti, zdravlja, kao i važnosti socijalnog uključivanja u koheziju jedne zajednice. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice vulnerabilnim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom.

  EDUKATIVNA PREDSTAVA „BLAGDANSKI DAN KAO SAN“
  Program se temelji na glazbeno-scenskom izričaju koji sadržava izvedbu edukativne predstave pod nazivom „Prevareni“ u kojoj se na zanimljiv, edukativan, neposredan i duhovit način, uz pomoć glumaca i glumačke umjetnosti, kroz kazališni izričaj, građane podučava o temama i događajima iz njihovog svakodnevnog života. Ova edukativna predstava dotiče probleme modernoga doba kao što su različiti oblici prevare građana, problemi nasilja, ali i ostale svakodnevne životne situacije s kojima se posebice susreću građani treće životne dobi. Ovom predstavom postiže se edukativni karakter na način da građani prepoznaju i nauče potencijalne opasnosti modernoga doba te usvoje oblike samozaštitnog ponašanja kao i zdrave životne navike.

  S obzirom na nadolazeće blagdane, program je dodatno obogaćen božićnim glazbenim izvedbama, kao jedna programska cjelina.

  Predstava se temelji na primjerima i situacijama iz svakodnevnog života, a interpretiraju ih profesionalni glumci Perica Martinović, Ankica Dobrić, Pero Jurčić te glazbenik Miro Ungar, dok scenaristički koncept i režijsku podršku potpisuje Ivo Gregurević.

  Također, s ciljem podizanja javnozdravstvene svijesti građana, odmah po završetku programa će od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo biti omogućeno mjerenje krvnog tlaka te provjera razine šećera u krvi.
  Trajanje programa: 1 sat i 30 minuta

  Obzirom da je broj mjesta ograničen, prijaviti se možete na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Opcina Marija Gorica privremena informacijska ploca 70x100 page 0001

  Gorički trg - prezentacija

  goricki trg 3d

  pum2024

  pum2023 naslovnica

  pum2022.jpg

  pum2021

  pum2020 naslovnica

  ljeto u mariji gorici

  civilna zastita mup 145433

  Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

  Please publish modules in offcanvas position.