Kulturni život

Radovi kipara Franje Haramine


Franjo Haramina (kipar) rođen je u Sv. Križu 1958.g. (Marija Gorica). Osnovnu školu pohađao je u Mariji Gorici, a srednju grafičku završio je u Zagrebu. Nekoliko godina djeluje u grafičkoj struci, ali s vremenom kiparstvo postaje njegova primarna djelatnost. Do sada je priredio pet samostalnih izložbi, a sudjelovao je na više skupnih.

Adresa:
Sv. Križ, S. Glogovića 7
10299 Marija Gorica
tel. 33 95 816


Rad umjetnice M.I.Jančić


Marija Javorović-Jančić rođena je 1944. godine u Hrastini, Marija Gorica.

Osnovnu školu završila je u Mariji Gorici i Zaprešiću. Školu primijenjenih umjetnosti, odjel slikarstva, u Zagrebu. Po završetku umjetničkog obrazovanja, od 1964. do završetka radnoga vijeka, radila je na poslovima grafičkog dizajna u tvornici "Kraš". Uz grafički dizajn intenzivno se bavi slikanjem u raznim tehnikama: pastelu, akvarelu, air-brushu, slikanju na svili.

Sudjelovala je u radu brojnih likovnih kolonija. Osim samostalnih izložbi u Zagrebu, izlagala je, kao dugogodišnji član Udruge likovnih umjetnika "Grupa '69", na mnogim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

Živi i radi u Zagrebu, D. Budaka 9.
Tel. 01/ 23 19 890, 091/ 15 08 003

Na području kulturno-umjetničkog života treba istaknuti i KUD Zgubidan koje djeluje od 12. veljače 1998. godine. Svojim nastupima prati sve manifestacije u sklopu Općine i šire.

 Kipar Franjo Haramina


Kuća u Oplazniku u kojoj je A. Kovačić proveo djetinjstvo

 

Gdje smo


Pogledaj kartu

Copyright © 2018. Općina Marija Gorica. Sva prava pridržana.
Izrada web stranica: Dedal komunikacije